Köpvillkor

Allmänna villkor

Drinkmana.se, drinkmana.fi samt drinkmana.dk hanteras utav Melonsplash AB som är den part som du som köpare gör avtal med (org. nr. 556781-14-18) refereras i texten nedan som drinkmana.se samt Mana

Läs nedanstående text noga. Genom att genomföra ett köp hos drinkmana.se samtycker du till följande villkor och regler. Dessa villkor uppdaterades den 7 Mars 2017 och gäller köp till slutkund. Du måste vara 18 år fyllda för att kunna registrera dig och handla från drinkmana.se.

Generella villkor

Villkoren för ditt köp är de som specificeras på denna sida på dagen för ditt köp. Skulle dessa ändras till dagen för leverans gäller villkoren för tidpunkten när du placerade din order. Mana säljer endast till så kallad slutkund. Mana förbinder sig att bekräfta din order. Detta sker genom ett e-postmeddelande till den e-postadress du specificerat i din beställning i samband med köpet. När du har mottagit denna bekräftelse skall dessa villkor anses gälla.

Priser och avgifter

Priset för de varor du beställer är de du ser på dagen för din beställning. Skulle priset ändras till dagen för din avhämtning gäller priset för den tidpunkt när din beställning genomfördes. Alla priser är angivna inklusive moms om inte annat anges. I de fall där pant förekommer anges priset exklusive pant om inte annat anges. Varje order du lägger hos Drinkmana.se kan komma att bli föremål för leveransavgift. Om så är fallet kommer denna avgift att specificeras i sammanställningen innan du bekräftar din order. Leveransavgiften baseras på vikt, volym samt om kund önskar leverans till postombud eller till angiven adress (s.k. hemleverans).

Betalningsmetoder

Vi samarbetar med Billmate som gör det möjligt för dig att handla säkert online. Med Billmate kan du betala direkt via din bank, med ditt kreditkort eller med faktura. Väljer du att betala med faktura har du möjlighet att dela upp din betalning på flera tillfällen. Med Billmate handlar du alltid tryggt och säkert. Dina uppgifter lämnas aldrig ut till tredje part och all hantering av känslig information sker i enlighet med rådande lagstiftning. Har du några frågor angående din betalning kan du kontakta Billmate direkt på www.billmate.se.

Nedan kan du läsa mer om Billmates betalvillkor

Leverans

Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar (helger och röda dagar exkluderade) räknat från det att drinkmana.se bekräftat beställningen via orderbekräftelse. Trots att vi strävar efter att leverera inom angivna tidsramar kan leveransen i vissa fall ta längre tid till följd av högsäsong, tillfälliga ordertoppar eller oväntade händelser.

Drinkmana.se använder Bring som transportpartner. Frågor angående din leverans, som exempelvis spårning av din order, hänvisas därför till Bring. Då du angivit en e-postadress vid genomförandet av din beställning, kommer du att få ett aviseringsmail med din orderinformation så snart ordern slutförts på vårt lager. Om du mot förmodan inte mottagit din avisering inom 5 arbetsdagar ber vi dig kontakta drinkmanas kundsupport. Paket som ej hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till oss. Om detta sker debiteras du en avgift på 250 kr (SEK) per paket för kostnader hänförliga till Mana:s administration, frakt- och returfraktkostnad, samt hantering. Ej uthämtade paket omfattas inte av ångerrätten.

Ändring och avbokning

Skulle du behöva ändra eller avboka din order efter att du har slutfört din beställning, kontaktar du oss på mail eller telefon för eventuell möjlighet till ändring/avbokning. I brådskande fall hänvisar vi i första hand att kontakta oss på telefon för snabbast möjliga hantering. I det fall ordern redan har hunnit slutföras och skickats iväg tillkommer en administrativ kostnad samt eventuell fraktkostnad beroende på hur långt leveransen har hunnit.

Force majeure

Skulle Mana på grund av yttre omständigheter rimligtvis bortom dess kontroll, vara förhindrad att utföra sina åtaganden gentemot dig inom utsatt tid, eller härav vara förhindrad att alls utföra sina åtaganden, skall detta ej anses vara ett brott mot dessa villkor.

Oavsett orsaken därtill kommer Mana alltid att i möjligaste mån att kompensera för yttre omständigheter för att kunna utföra sina åtaganden, och i de fall där detta ej är möjligt kompensera dig som kund.

Säkerhet

Policyn för Mana är att ingen del av dina personliga uppgifter lämnas vidare till tredje part i någon form utan ditt uttryckliga medgivande. De inloggningsuppgifter du väljer för att använda hos Mana är ditt ansvar. Du är ansvarig för all information lämnad till Mana och alla hos Mana lagda order från dina inloggningsuppgifter. Håll därför dina inloggningsuppgifter hemliga. Det åligger dig som kund att omgående kontakta Mana i den händelse att hela eller delar av dina inloggningsuppgifter hamnat i orätta händer.

Upphovsrätt

Dessa villkor, liksom all data från denna webbplats tillhör Mana och är tillgängligt enkom för ditt privata bruk i samband med köp och korrespondens med Mana. Annat användande såsom reproduktion, redistribution, derivat av och publicering utanför denna webbplats, såväl för kommersiella som privata syften, är ej tillåtet utan uttryckligt medgivande från Mana.

Ångerrätt

Som kund på Mana har du rätt att frånträda köpeavtalet (utnyttja din ångerrätt) inom fjorton (14) dagar från den dag du tar emot varan. Observera att ångerrätten dock inte gäller vid köp av livsmedel från Mana. I det fall varan ångras men returneras i ej oförändrat skick äger Mana rätt att göra ett värdeminskningsavdrag vid återbetalningen.

Du som kund är själv ansvarig för att betala returfrakten om du vill utnyttja din ångerrätt. För att utnyttja din ångerrätt skall du antingen skicka ett meddelande till Mana via e-post, alternativt fylla i Konsumentverkets ångerblankett som finns tillgänglig på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se – öppnas i nytt fönster).

Återbetalning för varan (och eventuell fraktkostnad, avgifter och skatt) kommer att ske senast fjorton (14) dagar från den dag Mana tagit emot meddelandet. Observera att du som kund kan få vänta på återbetalningen tills det att varan har kommit åter till Mana alternativt till dess att du har lämnat ett bevis på att varan återsänts.

Återbetalning sker med samma betalningssätt som användes vid köpet, se under rubriken ”Betalningsmetoder”. Meddelandet om att du vill utnyttja ångerrätten alternativt Konsumentverkets ångerblankett skickar du till support@drinkmana.se. Kom ihåg att uppge dina kontaktuppgifter, samt ordernummer.